Web Analytics Made Easy - Statcounter

کندر گیاهی درختچه ای است که از آن صمغی رزینی گرفته می شود که از لحاظ ظاهری تقریبا شبیه به کتیرا دیده می شود که دود کردن آن در خانه فواید بسیاری دارد.

به گزارش برنا؛ گیاه کندر نام یک درخت بومی کشور هند و پاکستان، سومالی، عمان و یمن است که در عربی به آن صمغ معنوی و در دنیا به نام کندر هندی معروف است. صمغ این درخت به علت بوی بسیار خوب آن از گذشته تا کنون برای دود کردن و خوشبو کردن مکان ها مورد استفاده بوده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در دوران باستان از کندر در مراسم مذهبی برای دور کردن ارواح خبیث و شیاطین استفاده می شده و این اعتقاد در میان رومیان، یونانیان، مصریان، فرانسوی ها و برخی فرهنگ های آسیایی رواج داشته است. مصریان باستان از صمغ کندر برای مومیایی کردن استفاده می کردند و زنان مصری پودر صمغ کندر را برای تهیه خط چشم و سرمه به کار می بردند.

 

یکی از روشهای مصرف صمغ کندر، سوزاندن آن و یا مخلوط کردن آن با اسپند است ، صمغ سفید رنگی که در ایران نیز همراه با اسفند در مجالس مختلف دود می کنند، کندر می باشد که باعث انتشار دود سفیدی همراه با عطر مطبوعی در فضا می شود که این دود دارای خواص درمانی فراوانی می باشد ، البته کندر مصرف خوراکی نیز دارد و در طب سنتی از جایگاه بالایی برخوردار است. 

 

طبع کندر چیست؟

از نظر حکمای طب سنتی، طبع کندر گرم و خشک است.

 

خواص دود کردن کندر برای تقویت حافظه

دود کردن کُندر گرم کنندۀ مغز، تقویت حافظه و ضد آلزایمراست . استنشاق دود کندر، شادی آور و نیروزاست، خاصیتی مانند مخدرها برای آرامش اعصاب دارد.

 

دود کردن کندر و تسکین اضطراب و افسردگی

 آنها همچنین، دریافته اند که سوزاندن کندر باعث فعال شدن نوعی پروتئین به نام (trpv 3) شده، و سطح اضطراب را کاهش می دهد. این پروتئین به طور طبیعی در مغز تمام پستانداران به صورت غیر فعال وجود دارد، تا زمانی که چیزی مانند کندر می آید و آن را فعال می کند.

 

دود کردن کندر و خواص آن برای دفع عفونت رحمی

برای دفع عفونت رحمی کندررا به نسبت مساوی با اسفند و مقل ارزق مخلوط کرده و دود کنید و به روش کرسی به مدت 14 روز انجام بدهید بسیار مفید است.

 

درمان سینوزیت با دود کردن کندر

کندر به نسبت مساوی با اسفند و مقل ارزق مخلوط کرده و در فضای خانه دود کنید و با مخاط بینی از راه دور بالا بکشید قطعا خلط سینوزیت و أب ریزش و چرکهای مغز را خشک میکند.

 

سوزاندن کندر برای رفع سردرد

دود کندر مسکن طبیعی برای رفع سردرد است و دود کردن آن در محیط خانه سردرد را برطرف می کند.

 

افزایش تمرکز با دود کردن کندر

دود کندر نشاط آور، افزایش دهنده تمرکز ، خلاقیت است.

 

خواص دود کردن کندر برای درمان سرفه

استنشاق دود کندر در خانه به درمان سرفه، مشکلات تنفسی، برونشیت و آسم کمک کرده و خس خس سینه را برطرف می کند.

 

ضدعفونی کردن هوا با دود کردن کندر

سوزاندن کندر و یا مخلوط کردن آن با اسپند که باعث انتشار دود سفیدی همراه با عطر مطبوعی در فضا می شود که این دود دارای خواص درمانی می باشد و ضد عفونی کننده هواست.

 

خواص دود کردن صبحگاهی کُندر در منزل

دود کردن صبحگاهی کُندر در منزل، سنت حضرت رضا (علیه السلام) بوده است. استنشاق دود کندر در اول صبح، سبب کاهش رطوبت مغز و افزایش تمرکز می شود و استنشاقش در پایان شب، آرام کننده اعصاب است.

 

سایر خواص دارویی و فواید کندر

 

• لاغری و کاهش وزن

• ضد سرطان

• سلامت کبد

• تقویت سیستم ایمنی بدن

• کاهش ابتلا به بیماری های خود ایمنی

• ضد التهاب و آرتریت

• کاهش فشار خون بالا

• درمان بیماری های قلبی عروقی

• درمان دیابت و قند خون

• درمان آسم و مشکلات تنفسی

• درمان سرماخوردگی

• درمان هپاتیت C

• کاهش مشکلات گوارشی

• کاهش استرس

• درمان تبخال معمولی و تبخال اندام های تناسلی

• درمان سردرد و میگرن

• افزایش انرژی و استقامت در ورزشکاران

• تعادل هورمونی و قاعدگی

• مسکن طبیعی

• تقویت حافظه

• کاهش ورم مغز

• افزایش تحرک و تعداد اسپرم ها و قدرت باروری

• کاهش درد سینه در زنان و درمان تومورهای خوش خیم سرطان سینه

• جوانسازی پوست

• درمان زخم

• کاهش التهاب و ورم نیش حشرات

• از بین بردن جای زخم

• تقویت ناخن ها

• درمان ریزش مو

• درمان شور

 

عوارض استنشاق زیاد دود کندر

استنشاق مداوم و طولانی مدت دود کندر، سبب ابتلا به سرطان می شود . افرادی که به طور مستمر و روزانه، بیش از چهل سال است که کندر می سوزانند و دود آن را استنشاق می کنند هفتاد درصد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سرطان در دستگاه تنفسی و چشایی مانند سرطان زبان، سینوس و دهان قرار می گیرند.

 

عوارض جانبی و مضرات کندر

 

• مشکلات گوارشی مانند اسهال، نفخ و گرفتگی معده و تهوع

• التهاب پوست

• به خطر افتادن سلامت کبد و اختلال در عملکرد آن

• سقط جنین

• مشکلات تنفسی

• درد قفسه سینه

• کهیر و خارش پوست

• مصرف کندر با داروهای ضد سرطان، داروهای مرتبط با بیماری های مفصلی، کاهنده کلسترول، داروهای ضد انعقاد یا ضد پلاکتی و برخی داروهای تداخل دارد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سلامت گیاه حافظه دود کندر دود کردن کندر دود کندر کردن آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی

در فصل زمستان بسیاری از مردم به دلیل تحرک کمتر و پر خوری ،دچار انباشت مواد زائد در بدن شده اند که موجب بیماری بیشتر در بهار می شوددر فصل زمستان به علت سرمای حاکم، مواد زاید در بدن منجمد شده و در بدن انباشته می شوند و با گرم شدن تدریجی هوا در فصل بهار ، این مواد زاید نیز به تدریج ذوب شده و به حرکت درمی آیند.

این تغییرات در بدن، منجر به پیدایش بیماری های قدیمی شده و در برخی افراد با هجوم مواد اضافی به سمت پوست برای خارج شدن از بدن، بروز دمل ها و جوش های پوستی شدت می یابد. در فصل بهار یکی از روشهای مناسب جهت پاکسازی بدن استفاده از ماءالشعیر است.

علت بروز بیماری ها در بهار

به گزارش نمناک، بهار دارای طبع گرم و تر است و در فصل زمستان، به دلیل قوی تر شدن دستگاه گوارش و نیاز بدن به مقابله با هوای سرد معمولا میل به خوردن غذا بیشتر می شود ، در نتیجه مواد زائد بیشتری در بدن تولید می شود که به دلیل کاهش فعالیت بدن و سرمای هوا ، این مواد از بدن دفع نمی شوند.

با شروع فصل بهار و هوای معتدل آن ، این مواد زائد رقیق شده و در بدن پراکنده می شوند و در صورت عدم دفع کامل ، به سوی اندام های ضعیف حرکت کرده و افراد را مستعد بیماری های پوستی مانند جوش و ورم های چرکی ، دمل ها ، ورم حلق ، گرفتگی صدا ، خارش پوست ، سرفه، حساسیت های فصلی (رینیت آلرژیک)، درد و ورم های مفصلی، و حتی صرع و سکته ها می کند. 

زمان مناسب برای استفاده از رژیم های پاکسازی بدن

بهترین زمان برای رژیم های پاکسازی بدن آغاز بهار طبی است یعنی زمانی که دیگر از سرمای زمستان خبری نیست و هوا بهاری شده است اما خیلی گرم نیست یعنی زمانی میان نیمه دوم اسفند تا نیمه اول فروردین.

رژیم پاکسازی بدن در آغاز بهار

یکی از رژیم های ساده برای پاکسازی بدن در فصل بهار ، مصرف ماءالشعیر طبی سنتی به مدت 3 روز است. البته در این مدت نباید غذای دیگری مصرف نمود و پس از آن نیز برای چند روز فقط از سبزیجات پخته بدون ادویه و در حجم کم استفاده شود.

روشهای تهیه ماءالشعیر طبی برای پاکسازی بدن

در این بخش چند روش برای تهیه ماءالشعیر طبی در خانه خواهیم گفت که شامل :

روش اول :

برای تهیه ماءالشعیر ،50 گرم جوی پوست کنده سالم را با چهار لیوان معادل یک لیتر آب، در ظرفی ریخته و روی حرارت به آرامی بجوشانید. پس از 50 دقیقه که جوها به طور کامل پخته شد قبل از سرد شدن آن را از صافی عبور داده و سپس در جای خنک قرار دهید. این ماءالشعیر طبیعی را می توان تا 2 روز در یخچال نگهداری کرد.

روش دوم :

جو را به مدت 12 ساعت یا یک شب تا صبح خیس کرده و سپس آب حاصل از آن را که مایعی سفید است مصرف کنید.

افرادی که معده آنها سرد یا تر است (نفخ شکم، ترش کردن، افزایش آب دهان با غذاهای سرد) بهتر است در هر لیوان ، یک قاشق مرباخوری عسل اضافه کنند، البته باید به میزان قند و کالری نوشیدنی توجه داشت.

ماء الشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای شود. در زمان مصرف، ماءالشعیر را تکان دهید تا قسمت ته نشین شده و بخش رقیق آن باهم مخلوط شوند. اگر نوشیدن ماءالشعیر همراه با رسوب آن برای شما خوش آیند نیست ، می توانید فقط قسمت آبکی رقیق بالای آن را بنوشید و رسوب آن را دور بریزید. اضافه کردن کمی آب لیموی تازه نیز ،طعم بهتری به این نوشیدنی می دهد و فواید آن را بیشتر می کند.

با هر روشی که ماءالشعیر را تهیه می کنید ، می توانید از دانه های جو آب کش شده در پخت غذا استفاده کنید. فقط جو های خیس خورده را تا زمان پخت غذا در یخچال نگهداری کرده و تا یک یا دو روز بعد ، حتما آنها را استفاده کنید. 

نکات مهم در تهیه ماء الشعیر طبی

زمان 40 تا 50 دقیقه برای پخت جو تازه اعلا مناسب است اما ممکن است این زمان تا 1٫5 ساعت نیز طول بکشد. نکته مهم در پخت کامل جو است. اگر قادر به تحمل این رژیم در 3 روز نمی باشید می توانید این مدت را به دو روز کاهش دهید. البته افزودن عسل باعث افزایش انرژی در این مدت می شود.

افرادی که تا کنون علائم غلبه اخلاط در فصل بهار را مشاهده نکرده اند و یا دچار امتلاء نشده اند نیازی به رعایت این رژیم ندارند این افراد می توانند با مصرف غذای کمتر و سبزیجات پخته بیشتر ، روزی 3-2 لیوان ماءالشعیر میل کنند.

البته افرادی که مشکلات گوارشی دارند باید در مصرف ماءالشعیر طبی بیشتر احتیاط کنند. اگر با افزودن عسل نیز دچار مشکلات گوارشی چون نفخ و قراقر و ضعف می شوند، بهتر است در دقایق آخر آماده شدن ماءالشعیر، کمی چوب دارچین به آن اضافه کنند.

موارد مصرف :

این شربت طبیعی برای تسکین تشنگی و گرما بسیار مناسب است.

استفاده از این ماءالشعیر طبی برای افرادی که مزاج گرم و خشک دارد توصیه می شود زیرا از عوارضی مانند خشکی پوست ، گود افتادگی چشم ها ، یبوست ، غلظت خون ، تحریک پذیری عصبی و ... جلوگیری می کند. 

خواص ماءالشعیر طبی

منبع خوب فیبر

دانه های جو سرشار از فیبر هستند اما میزان فیبر موجود در ماءالشعیر کمی کمتر از دانه های جو است اما در هر صورت می توان آن را به عنوان منبعی برای فیبر دانست. همانطور که می دانید فیبر در مواد غذایی باعث احساس سیری طولانی مدت می شود. بنابراین برای رعایت رژیم پاکسازی بدن یکی از مواد غذایی مهم است. همچنین برای مدیریت وزن نیز مفید می باشد.

کاهش کلسترول بد

مطالعات نشان می دهد که غذاهای تهیه شده با جو به دلیل وجود ماده ایتوکولز ، موجب کاهش کلسترول بد می شود که ماءالشعیر نیز این خاصیت را دارد. سطح پائین کلسترول بد خون یکی از عوامل مهم سلامت سیستم قلبی -عروقی می باشد.

کنترل اشتها

به نظر محققان غذاهایی که در ترکیبات آنها از جو استفاده شده است موجب تنظیم کارآمدتر هورمون های مربوط به گرسنگی می شوند. این هورمون ها علاوه بر تنظیم میزان اشتها توانایی افزایش میزان سوخت و ساز پایه را دارند.

کاهش قند خون

افزودن جو به غذا موجب افزایش باکتری مفیدی برای بدن به نام پری وتلا می شود که نقش موثری در کاهش قند خون دارد. در حقیقت این وجود این باکتری در غذاهای حاوی جو به کاهش قند خون منجر می شود. البته افزودن شکر و یا عسل به ماءالشعیر این خاصیت را از بین می برد.

متعادل نگه داشتن باکتری های روده

در روده باکتری هایی وجود دارد که برای عملکرذ درست بدن ضروری می باشند. البته در کنار این باکتریهای مفید ، برخی از باکتریهای غیر مفید نیز وجود دارد که اگر تعداد آنها افزایش پیدا کند مشکلاتی برای بدن ایجاد می کند. مطالعات نشان می دهد که مصرف جو موجب کاهش این نوع باکتریها می شود.

هشدارها درباره ماءالشعیر خانگی

جو پوست کنده دارای گلوتن است بنابراین در صورت ابتلا به بیماری سلیاک، باید توجه داشته باشید که این نوشیدنی هم دارای گلوتن است و می تواند علایم حساسیت ایجاد کند. افرادی که حساسیت به گلوتن دارند می توانند پا مشورت پزشک برای تهیه ماءالشعیر از جودوسر استفاده کنند.

باتوجه به خصوصیات غذایی جو، مصرف بیش از دو لیوان ماءالشعیر خانگی در یک روز توصیه نمی شود، زیرا علاوه بر افزایش کالری دریافتی ، ممکن است روی سیستم گوارش نیز تاثیر بگذارد و علایمی مانند اسهال ایجاد کند.

افرادی که ماءالشعیر در معده شان ترش می شود می توانند در زمان تهیه ماءالشعیر به جای یک لیتر آب از 20 برابر پیمانه جو پوست کنده، آب استفاده کنند. اگر با این روش هم مشکل آنها حل نشد ، می توانند با اضافه کردن ادویه های گرم مشکل خود را رفع کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از کجا بفهمیم سرطان رحم داریم ؟ | شایع ترین علت سرطان دهانه رحم را بشناسید
  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان زا می شوند!
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • خواص معجزه آسای کشمش
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • مراقب باشید! همه خودروها در تابستان سرطان‌زا می‌شوند
  • خواص درمانی آب سیب زمینی